Catalan Dutch English French German Italian Portuguese Romanian Russian Spanish

Poder femení per al canvi: Rakel Mengual i MªCarmen Velázquez, noves incorporacions al PSPV-PSOE

Rakel i Mari CarmenDues dones de perfil independent i situades a l’esquerra de l’esquerra, Rakel Mengual i Mª Carmen Velázquez, ocuparan els números 3 i 5 de la candidatura socialista.

“Dues dones de perfil independent, situades a l’esquerra de l’esquerra, i conscienciades de la cultura del treball, l’esforç i la igualtat”. Amb aquestes paraules el candidat socialista a l’alcaldia d’Ondara José Ramiro ha presentat hui en roda de premsa dues de les noves incorporacions a la candidatura del PSPV-PSOE: Rakel Mengual Bisquert, que ocuparà el número 3 de la llista, i Mª Carmen Velázquez Rosado, que anirà en cinquena posició.

En primer lloc, Rakel Mengual Bisquert, educadora i mestra de reforç i anglés, és un exemple de jove polifacètica i emprenedora ja que la pràctica esportiva i sobretot la música –és vocalista de dues formacions distintes– són les seues passions. Actualment en 4rt curs de Psicologia a la Universitat de València, el respecte pel medi ambient i la natura són també de l’interés de Rakel Mengual, la qual s’ha involucrat en la política local per raons del tot transversals: “Crec que estem en un moment de canvi i que, per tant, hem de saber concentrar les nostres energies per tal d’aconseguir un benestar comú des de la projecció de la nostra positivitat, de la nostra alegria i, òbviament, des de la nostra experiència”.

Nascuda a Morón de la Frontera (Sevilla) i resident a la comarca des de 1974, la trajectòria vital i professional de Mª Carmen Velázquez Rosado és igualment un exemple de versatilitat i lluita, tant a nivell formatiu com pel que fa a l’experiència laboral. La seua última i actual ocupació com a auxiliar d’ajuda a domicili és la prova fefaent del compromís de Mª Carmen Velázquez amb la societat i amb el recolzament als més dèbils. El seu interés en la política es focalitza en l’actual moment de descontent social i de necessitat de canvi en les polítiques tradicionals: “Des de l’activisme ideològic per un món més just, em sent còmplice del grup socialista i per això estic i estem treballant en equip per tal d’aconseguir una Ondara renovada”.

En definitiva, dues incorporacions “femenines i poderoses”, tal com ha resumit José Ramiro a l’hora de definir “les noves polítiques i visions que Ondara necessitava i demanava des de feia temps”.

Rakel i Mari Carmen