Catalan Dutch English French German Italian Portuguese Romanian Russian Spanish

Els Socialistes d’Ondara aposten per la transparència com a principi bàsic de l’administració pública

SergiCastillo2La Casa de Cultura d’Ondara acollí la presentació de Tierra de saqueo, de Sergi Castillo

En la presentació de José Ramiro com a candidat socialista a l’alcaldia d’Ondara, aquest resumí que la transparència anava a ser un dels pilars bàsics del programa de govern socialista, junt a la participació i col·laboració ciutadanes. “Una transparència en la gestió pública que protegisca la ciutadania i el seu dret a la informació”, explicà Ramiro.

En aquest sentit, i seguint el calendari d’activitats que el PSPV-PSOE d’Ondara ha proposat per a la primavera, el passat dimecres tingué lloc a la Casa de Cultura la presentació de Tierra de Saqueo, el treball d’investigació del periodista valencià Sergi Castillo que ha esdevingut tot un referent pel que fa a la denúncia de la corrupció dins l’administració valenciana. “Un treball que els valencians compromesos hauríem de conéixer per tal de forjar un futur millor, lluny dels delictes i més a prop de la justícia”, reiterà la regidora Àngels Vives en la introducció de l’acte.

Tot seguit, Sergi Castillo impartí una magistral ponència i alhora síntesi sobre la corrupció del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. I és que el seu treball, que ja va per la segona edició, destapa com la trama valenciana de Gürtel, que va començar amb els famosos esmòquins regalats al president Camps, s'ha anat destapant com una immensa xarxa confeccionada per a saquejar milers de milions d'euros als valencians sota el pretext dels projectes faraònics de Calatrava i de grans esdeveniments com la Copa Amèrica o la Fórmula 1. Vincles malaltissos i relacions criminals que han saquejat als valencians una factura que frega els 12.500 milions d’euros.

Un treball transcendent, en definitiva, de gran interés cívic i moral, que els ondarencs descobriren de la mà del seu autor en un encontre que també pretenia ser un fòrum de debat sobre l’opacitat de l’administració valenciana després de vora dues dècades de govern popular.